A Szent Család Templom 2016-évi beszámolója 2016.12.31.

Először is adjunk hálát Istennek az Isteni Irgalmasság Évében kapott kegyelmekért.

Plébániánk eseményeiről folyamatos tájékoztatást ad a havonta megjelenő, tizennyolcadik évfolyamába lépő saját kis lapunk, a Tócói Harangszó.

Közösségünk életébe betekinthet bárki a világhálón is: http://szentcsalad.dnyem.hu honlapunkon, ahol virtuális séta tehető templomunkban és újságunk, valamint a heti hirdetések, pályázatos programjaink is olvashatóak.

A közösség plébánosaként – szeretném megköszönni, Ádám Atyának, a hitoktatóknak, akolitusoknak, képviselő testületi tagoknak, hogy munkatársak voltak a plébániai feladatok ellátásában. Ugyancsak itt szeretnék köszönetet mondani az egyházi hozzájárulást rendszeresen befizetőknek és azoknak, akik adójuk 1%-át a Magyar Katolikus Egyháznak ajánlották, valamint a mindennapi szentmisén résztvevőknek, az otthonaikban egyházukért imádkozó és szenvedéseiket felajánló betegeknek, hogy anyagi és lelki támogatásukkal hozzájárultak közösségünk építéséhez.

Plébániánk gazdasági helyzetéről csak röviden

Adósságunk nincsen, a felhasználható pénzünk (a bankban és a pénztárban, december 31-én) összesen: 1.085.615 Ft.
Részletesebb adatok a honlapunkon lesznek elérhetőek a következő napokban. Akik még nem fizették be egyházi hozzájárulásukat, vagy tudják támogatni templomunk fűtését köszönettel vesszük, ha hozzájárulnak egyházközségünk működőképességéhez.

 

Néhány statisztikai adat:

Keresztelés

Templomunkban 22 főt kereszteltünk. 13 lányt és 9 fiút. (13-al több, mint 2015-ben)

Elsőáldozás

          Ebben az évben nem volt

Esküvő

Plébániánk területéről 6 pár kötött házasságot. (ebből 3 vegyes vallású, egynél az egyik kereszteletlen volt és egy ökumenikus esküvő volt a Nagytemplomban.

Temetés

Plébániánk területéről 11 temetést kértek. Ebből 6 nő és 5 férfi.
Közülük négyen részesültek szentségekben (3 nő és egy férfi).