2017. 11. 05 – 12. Harmincegyedik évközi hét

  1. Csütörtökön délután 5 órára keresztény filmklubra várjuk az érdeklődőket. A szentmise után szentségimádási órát tartunk.
  2. Pénteken – Washington, London, Vatikán és a világ valamint hazánk számos nagyvárosa után – Debrecenbe, a Szent Anna székesegyház elé érkezik 11 és fél 12 között az együttérzés jelképévé vált Hajléktalan Jézus szobra. Minél többen gyűljünk egybe a szobor fogadására! A padon fekvő, pokrócába burkolózott, elesett embert ábrázoló köztéri alkotás Timothy Schmalz kanadai szobrász műve. A köztéri alkotás kettős üzenetet hordoz. Egyrészt felhívja a figyelmet, hogy lássuk meg (a szenvedő, megsebzett) Krisztust a kirekesztett emberekben, másrészt együttérzésre hív az elesettek iránt. Az este 6 órakor kezdődő püspöki szentmise után, püspök atya és a vele miséző papság is kivonul a szoborhoz egy közös imára. Ezen az estén nem lesz szentmise templomunkban.
  3. Szombaton a Hajléktalan Jézus szobra Debrecen Főterén lesz látható. Délelőtt 10 órától a debreceni egyházak és szervezetek fejezik ki együttérzésüket az elesettekkel. Vasárnap egész nap a Szent Anna székesegyház előtt lesz látogatható a szobor, hétfőn a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tovább viszi a szobrot Nyíregyházára.
  4. Jövő vasárnap a magyar katolikus templomokban a Karitász javára lesz gyűjtés.
  5. November 25-én, szombaton, Krisztus Király előestéjén, 17 – 18 óráig, egyórás szentségimádással készül a világ magyarsága a 2020-as Eucharisztikus Kongresszusra. A szervezők remélik, hogy lesz legalább 20 ezer együtt imádkozó ember. Ezért azt kérik, hogy akinek lehetősége van erre, az regisztráljon a krisztuskiraly.iec2020.hu oldalon. Az oldal címe és a közös imára szóló felhívás megtekinthető a hirdetőtáblán, és plébániánk honlapján is. Ebben az időpontban, templomunkban is lesz lehetőség bekapcsolódni a közös szentségimádási órába.

„Virrasszatok tehát, mert nem ismeritek

sem a napot, sem az órát!”