2017. 12. 10. – 17. Advent második hete

1. Advent második vasárnapján, a szentmise végére érkezik templomunkba a Mikulás. Azokat a gyermekeket, akiket a vasárnapi szentmisékről ismer, megajándékozza. Debrecen főterén 16:45-kor kezdődik a második adventi gyertyagyújtás. Az est központi témája, József, Jézus nevelőatyja, a keresztény édesapák példaképe. A program a Nagytemplomban folytatódik 18 órától: fiatalok szolgálatával – „Adventi találkozások a Nagytemplomban” c. zenés áhítattal.

2. Hétfőtől péntekig az adventi, hajnali (Rorate) szentmiséket reggel 6. órakor kezdjük. A szentmisék után meleg teával és az alkalomra hozott süteményekkel kínáljuk egymást.

3. Szerdán Szent Luca szűz és vértanúra emlékezünk.

4. Csütörtökön Keresztes Szent János áldozópap és egyháztanító emléknapja lesz.

5. Szombaton délután 3 órára előkészítő megbeszélésre várjuk az elsőáldozókat. (Ebben az évben az elsőáldozás karácsony ünnepén lesz, a 9 órakor kezdődő szentmisében.) Este 6 órakor, a szentmise elején meggyújtjuk a harmadik gyertyát az adventi koszorún.

6. Az adventi filmes délutánok keretében a Szent Anna Plébánia december 16-án, szombaton 16 órai kezdettel vetíti az Ignác című filmet, az Apolló Moziban. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Aki nem tud egyénileg regisztrálni, az feliratkozhat a sekrestyében és a plébánia részéről beregisztráljuk. Regisztrációs cím: adventifilm@fonixinfo.hu – Bővebb információ a hirdetőtáblán, ahol a regisztrációhoz egy elvihető kis lapocskát is találnak az érdeklődők.

„Készítsétek el az Úr útját!”