2017. 12. 17. – 24. Advent harmadik hete

1. A Szállást Keres a Szent Család kilencedet ebben az évben is a templomban tartjuk, délután 5 órai kezdettel. Minden este egy-egy család elviszi a Szent Család szobrot, amit másnap visszahoz, hogy a közös ima után vihesse a következő család.

2. Hétfőtől péntekig az adventi, hajnali (Rorate) szentmiséket reggel 6. órakor kezdjük. A szentmisék után meleg teával és az alkalomra hozott süteményekkel kínáljuk egymást.

3. Szerdán, vagy csütörtök reggel a hajnali szentmisét egyházmegyénk püspöke celebrálja. Csütörtökön este a Szállást Keres a Szent Család kilenced után szentségimádási órát tartunk.

4. December 22-én, pénteken 18.45 órakor adventi koncert lesz a Szent Anna templomban. Plakát a hirdetőtáblán. Aki szeretne jutányos jegyet, az iratkozzon fel a sekrestyében.

5. Szombaton délután 3 órára várjuk az elsőáldozókat és szüleiket, hozzátartozóikat a gyónási előkészületre és első szentgyónásuk elvégzésére. Este 6 órakor, a szentmise elején meggyújtjuk a negyedik gyertyát az adventi koszorún.

6. Jövő vasárnap, advent negyedik vasárnapja, ebben az évben, vasárnapra esik a szent este. Délelőtt 9 órakor az advent 4. vasárnapi szentmisét mondjuk. A görögkatolikus szentmise után bezárjuk a templomot és az éjféli szentmise előtt egy órával nyitjuk. Karácsony napján a 9 órakor kezdődő ünnepi szentmisén lesz a gyermekek elsőáldozása.

„Közel van az Úr!”