2018. 02. 11 – 18. Húshagyó hét

1. A vasárnapi szentmisében kiszolgáltatjuk a betegek szentségét azoknak, akik felkészültek a szentség felvételére.
2. Szerdával (hamvazó szerda) kezdetét veszi a nagyböjt. Ebben az időszakban két szigorú böjti nap van, hamvazószerda és nagypéntek. Ezen a két napon 14 éves kortól halálig, kötelező a hústól való tartózkodás. 18 éves kortól a 60. év megkezdéséig naponta háromszor szabad étkezni és csak az egyik étkezés alkalmával lehet jóllakni. A nagyböjt minden péntekjén 14 éves kortól kötelező a hústól való tartózkodás. A hamvazószerdai szentmisében hamut szentelünk és a bűnbánat jeléül, a szentelt hamuval megjelöljük a szentmisén résztvevőket. Azok számára, akik hamvazószerdán nem tudnak eljönni szentmisére, nagyböjt első vasárnapján is lehetőség lesz hamvazkodásra.
3. Csütörtökön délután 5 órától keresztény filmklubra várjuk az érdeklődőket. A szentmise után szentségimádási órát tartunk.
4. Pénteken figyeljünk a hústól való tartózkodásra! Fél 6-kor kezdjük a keresztúti ájtatosságot, majd azt követően a szentmisét.
5. Nagyböjti időben a liturgiában nincs alleluja, az oltárt nem szabad virággal díszíteni és az orgona is csak az ének kíséreteként szólhat.

„Ha akarod, Te meg tudsz tisztítani engem!”