Szállást keres a Szent Család

Templomunkban 9 nappal karácsony előtt szoktuk kezdeni a szállást kereső kilencedet.

Délután 5 órakor jövünk össze és énekelve, imádkozva idézzük fel a Szent Család szállás keresését. Egy-egy imaalkalom végén, a jelenlévők közül valaki elviszi a Betlehemből hozott, olajfából készült, Szent Család szobrot. Ezzel jelképesen befogadja a Szent Családot. Aznap éjjel és másnap délutánig annál a családnál „száll meg” a Szent Család. Másnap délután 5 órára visszahozza az illető a szobrot és az imaalkalom végén más viszi el. Ebben az évben is várjuk a közösen imádkozni szerető családokat, akik estéről estére „szállást adnak a Szent Családnak”. A kilenced első alkalma 2017. december 15-én, pénteken 17 órakor kezdődik.

A lakótelepi lakások nem alkalmasak arra, hogy házról házra járjunk a kilenceddel, ezért választottuk ezt a megoldást. A szobrot elvivő családok viszont meghívják a szomszédot, vagy elviszik a szobrot olyan ismerőshöz is, aki nem tud eljönni a templomba.

Bárcsak hozzájárulhatnánk, hogy a tócóskerti lakótelepen élő családok, a Szent Családot, Jézust befogadó családok legyenek.