Kerekes László

kerekes_laszlo1973. április 8-án születtem. Édesanyám 30 évig látta el Hajdúszoboszlón az egészségügyi védõnõi szolgálatot. Diakónussá szentelésem elõtt, 2000. májusában költözött át az örök életbe. Édesapám rokkantnyugdíjas, korábban a TIGÁZ-nál dolgozott mûszaki ellenõrként. A húgom férjével és két gyermekével Debrecenben él. Mind az általános iskolát, mind a középiskolát Hajdúszoboszlón végeztem, a Közgazdasági Szakközépiskolában érettségiztem 1991-ben. Érettségi után két éves külkereskedelmi tanfolyamot végeztem el, majd két évig dolgoztam egy könyvelőirodában Debrecenben.
20 évesen kezdtem el járni templomba, 21 évesen lettem elsőáldozó, majd nem sokkal később a bérmálás szentségében is részesedtem. Látva plébánosom, Varga Béla atya életét, valamint az imádság által egyre jobban megtetszett a papi hivatás. 1995. õszén megkezdtem teológiai tanulmányaimat Veszprémben, majd 1996-2000-ig az egri szemináriumban folytattam.
A Szentírásból a következõ újmisés igét választottam: „Aki megteszi Isten akaratát, az él örökké.” (Jn 2,17) Ezúton is hálát adok Istennek, hogy meghívott a szent szolgálatra, valamint köszönöm a támogatást mindazoknak, akik lelki és anyagi téren segítettek.