2017. 10. 08. – 15. Huszonhetedik évközi hét

 

    1. Vasárnap, Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország Főpátrónája, főünnepét tartjuk. Este 6 órakor kezdődik templomunkban, a Szent László emlékévi ének-orgonakoncert, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várunk, részletek a hirdetőtáblán találhatók.
    2. Kedden, Rómában diakónussá szentelik Németh István kispapunkat, imádkozzunk érte!
    3. Szerdán Szent XXII. János pápa emléknapját tartjuk.
    4. Pénteken, az utolsó fatimai jelenés 100. évfordulóján a Bonum TV délelőtt 11 órakor szentmise közvetítéssel, este 21 órakor pedig „Fatima az utolsó titok” című spanyol katolikus dokumentumfilm sugárzásával emlékezik meg az évfordulóról.
    5. Október hónapban a szentmisék kezdete előtt fél órával kezdjük a Rózsafüzér imádságot.
    6. Október 14-én, szombaton 10 órától 15 óráig, Családi Napot tartunk a templomkertben (esős idő esetén a templomban). Játék (ugráló vár, trambulin) és kézműves foglalkozások közben, kötetlen formában találkozhatnak a családok egymással. Ezen a napon mentesülhetnek az édesanyák az ebédkészítés gondja alól, mindenki bográcsgulyásos ebédet kap. A részvétel ingyenes, de aki akarja támogatni a rendezvényt, adományát beteheti valamelyik templomi perselybe. Az ebédhez valók előkészítése miatt kérjük, hogy a családok október 12.-én este 6 óráig jelezzék, hogy hány fővel fognak érkezni.

     

    „Az Úr veled van!”

 

 

Kedves Szülők!

Kedves Gyerekek!

Tócóskerti Családok!

A Szent Család Plébánia, amely a területén lévő iskolákban a római katolikus hitoktatást biztosítja, 2017. október 14-én, 10 és 15 óra között, családi napot szervez. A családi nap helyszíne a Szent Család Templom kertje, esős idő esetén a templom. (A Tócóskertben, a Holló László sétányon található, a Medgyessy Gimnáziumhoz tartozó Holló László emlékház mellett. Autóval a Kazinczy iskola felőli parkolóban érdemes megállni.) A családi nap célja, hogy a családok kötetlen formában is találkozzanak, közösség építő játékok, beszélgetések közben egymás gondjait megismerjék, és ötleteket kapjanak a kölcsönös segítségnyújtásra. Ebédre bográcsos gulyást tervezünk. Ennek előkészítése érdekében kérjük a visszajelzést, hogy egy-egy család, hány fővel érkezik. A visszajelzést a hitoktatónak, vagy a szentcsalad.plebania@upcmail.hu email címre szíveskedjenek eljuttatni, október 12-én este 6 óráig. Természetesen nem csak a hittanosaink családjait, hanem minden tócóskerti családot – szeretettel várunk. A részvétel ingyenes, aki mégis szeretné támogatni a rendezvényt, valamelyik templomi perselybe bedobhatja adományát.

Fodor András plébános és Szél Barnabás hitoktató