2017. 12. 24. – 31. Karácsony nyolcada

  1. Advent negyedik vasárnapján a görögkatolikus szentmise után bezárjuk a templomot és csak éjszaka 11 órakor nyitjuk ki. Az éjféli szentmise előtt, ¾ 12-től karácsonyi verseket hallgatva készülünk Jézus születésének ünneplésére.
  2. Hétfőn, Karácsony ünnepén, délelőtt 9 órakor kezdődik az ünnepi szentmise, amelyen 3 gyermek először járul szentáldozáshoz.
  3. Kedden, Karácsony másnapján, Szent István diakónus első vértanú ünnepén a szentmise este 6 órakor kezdődik.
  4. Szerdán Szent János apostol és evangélista ünnepe lesz.
  5. Csütörtökön a Jézus helyett megölt gyermekeket, az Aprószenteket ünnepeljük.
  6. December 31-én, vasárnap a Szent Család-, templomunk búcsúünnepe lesz. Hogy ne kelljen este külön hálaadásra jönni, az év végi hálaadást a szentmise végén tartjuk meg. Aki szentségi áldással szeretné kezdeni az Újévet, pontban éjfélkor lehetőséget kínálunk erre templomunkban. A szentségi áldás után elénekeljük a Himnuszt és a plébánián pezsgős koccintással is Boldog Újévet kívánunk egymásnak.
  7. Újév napján Mária Istenanyaságát és a Béke világnapját ünnepeljük, az ünnepi szentmise délelőtt 9 órakor kezdődik.
  8. 2018-ban ünnepeljük templomunk felszentelésének 20. évfordulóját. Ebben az évben különösen is szeretnénk tudatosítani, hogy templomunk az egész Tócóskert és környéke katolikusainak temploma. Kérünk minden katolikus családot, hogy keresse templomunkat és közösen tegyük minél élőbbé összetartozásunkat. Amikor látjuk, hogy mennyi veszély fenyegeti a keresztény értékeket környezetünkben, hitünk közösségi megélésével is legyünk ezeknek az értékeknek hiteles képviselői. 
  9. Megjelent a Tócói Harangszó decemberi száma, elvihető az újságos asztalról.
  10. Minden jelenlévőnek és otthon maradt szeretteiknek is Kegyelemmel teljes Karácsonyt és békés, boldog Újévet kívánnak Lelkipásztoraik.

„Velünk az Isten!”