2018.09.09. – 16. Huszonharmadik évközi hét

1. Szerdán Szűz Mária szent nevének emléknapja lesz.

2. Csütörtökön, Aranyszájú Szent János püspök és egyháztanítóra emlékezünk. Az esti szentmise után folytatjuk a tavasszal megkezdett hitbeli felzárkóztatót. Erre az alkalomra azokat a testvéreket várjuk, akik úgy érzik, hogy a hitbeli tájékozottságuk elmaradt az általános műveltségükhöz képest, vagy felnőttként szeretnének megkeresztelkedni.

3. Pénteken a szent kereszt felmagasztalásának az ünnepe lesz.

4. Szombaton a Fájdalmas Szűzanyára emlékezünk, de este már a következő vasárnapi szentmisét mondjuk. Ezen a szentmisén vesznek búcsút, debreceni ismerősei, elhunyt dr. Várnai Magdolnától, aki közösségünk – hitét gyakorló tagja volt, amíg betegsége nem akadályozta abban, hogy eljusson szentmisére. Temetése szűk családi körben, szülőfalujában volt.

5. Templomunkban 2018. november 18-án lesz bérmálás. A bérmálási előkészítőt minden szombaton, az esti szentmise után tartjuk. Azok, akik plébániánkhoz tartoznak, de a bérmálási előkészület ideje alatt, tanulmányaik, vagy munkájuk miatt más városban élnek, az ottani katolikus közösségben is felkészülhetnek. A helyi lelkipásztor által kiállított igazolás felmutatása és a bérmálási próbán való részvétel után ők is bérmálkozhatnak.

6. A debreceni Jézus Szíve Plébánia, október 7-i indulással, egy napos zarándoklatot szervez (Mária)Radnára. A részletek a hirdetőtáblán megtalálhatók. Részvételi díj 5000 Ft/fő.

„Bátorság! Ne féljetek!”