Hirdetéseink 2021. május 22. Pünkösd

Hétfő

( máj. 24)

9:00Szentmise Szűz Mária az Egyház anyja
Kedd

( máj. 25)

Nincs szentmise
Szerda

( máj. 26)

Nincs szentmise
Csütörtök

( máj. 27)

18:00 Szentmise Szentmise után Kompletórium
Péntek

( máj. 28)

18:00Szentmise
Szombat

( máj. 29)

17:00Szentségimádás

18:00Előesti mise

Vasárnap

( máj. 30)

9:00 Ünnepi mise Szentháromság vasárnapja

(Hirdetéseink 2021. május 22. Pünkösd)

  • Jövő héten hétfőn, pünkösdhétfőn Szűz Mária az Egyház anyja ünnepünk lesz! 9:00- szeretettel várunk mindenkit szentmisére. KEDDEN KIVÉTELESEN NINCS SZENTMISE.

– Május hónap a Szűzanya hónapja. MÁJUSI litániákat minden szentmise után együtt imádkozzuk.

– Mivel nagyböjt V. vasárnapján — a járványügyi korlátozások következtében — nem tarthattuk meg a gyűjtést a Szentföld javára, ezért az elmaradt gyűjtést pótoljuk Szentháromság vasárnapján (május 30-án).

– Jövő héten szombaton de 9:00-tól de. szükségem lenne egy kis kerti segítségre. Három kiöregedett és elszáradt tujafát szeretnénk kiszedni, hogy újakat ültessünk. Úrnapjára szeretnénk megszépíteni a kertet. Férfiak segítségét kérném de.

– Csütörtökön esti mise után 18:30-kor szeretettel hívom és várom a képviselőtestület tagjait egy rövid megbeszélésre. Téma: elsőáldozás, Úrnapja, templomi teendők. A megbeszélést a templom hátsó kistermében tartjuk.

– Katarzyna Ratajczak-Sowa asszony, a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége Politikai-Gazdasági Osztályának vezetője látogatott el Debrecenbe és hozzánk is. Látogatásának célja, hogy a 101 éve született Szent II. János Pál pápa életét, tanítását népszerűsítse a Nagy Pápát bemutató nagykövetségi kiadvány ajándékozásával.

Ez a látogatás kapcsolódik ahhoz az évfordulóhoz is, amely Debrecen életében különösen is nagy jelentőséggel bír. Ebben az évben augusztus 18-án lesz 30. éve annak, hogy a Nagy Pápa 1991. augusztus 16-20-ig tartó első magyarországi látogatása során augusztus 18-án Debrecenbe is ellátogatott.